Tijdens een uitgebreide intake zal uw probleem in kaart gebracht worden. Naast de klachten die u zelf ervaart, wordt gekeken naar factoren die de klachten mogelijk veroorzaakt hebben of het herstel belemmeren. Daarna wordt in overleg een behandelplan opgesteld.

Hier vindt u een overzicht van de verschillende therapievormen die we u kunnen bieden.

Algemene fysiotherapie

Onder ‘algemene fysiotherapie’ vallen in principe alle klachten waarvoor u normaal gesproken naar een fysiotherapeut gaat. Grotendeels zijn dit klachten aan het bewegingsapparaat, oftewel aan uw spieren, gewrichten etc. Denk hierbij aan ongemak bij het bewegen of wanneer u een bepaalde houding aanneemt. Ook kunnen dit andere klachten zijn zoals (spierspannings)hoofdpijn of duizeligheid.

Tijdens een uitgebreide intake zal uw probleem in kaart gebracht worden. Naast de klachten die u ervaart, wordt gekeken naar factoren die de klachten mogelijk veroorzaakt hebben of het herstel belemmeren. Daarna wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld.

Algemene fysiotherapie is direct toegankelijk: het is niet nodig om een verwijzing van een arts te hebben. Heeft u wel een verwijzing gekregen, kunt u deze meenemen naar de eerste afspraak.

Manuele therapie

De manueel therapeut heeft uitgebreide en specifieke kennis van de werking en aandoeningen van de gewrichten van de wervelkolom en de ledematen. Hiermee vindt er een verdieping plaats in het diagnostisch proces om gezondheidsproblemen te kunnen diagnosticeren en analyseren. Tijdens het diagnostisch proces worden uw klachten in kaart gebracht en hiernaast ook de factoren die de klachten mogelijk veroorzaakt hebben of het herstel kunnen belemmeren.

Vaak wordt gevraagd naar manuele therapie bij:

  • Hoofdpijn/duizeligheid
  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • (Lage) rugklachten
  • Klachten aan heup/bekken

Denk hierbij niet alleen aan pijn, maar ook aan het gevoel van verminderde beweeglijkheid.

De behandeling zal zich richten op het verminderen van de beperkingen en pijn die u ervaart. Bovendien zult u meer inzicht krijgen in wat u zelf kunt doen om de klachten te verminderen en te voorkomen dat ze weer terugkomen. Hierbij wordt zeker niet alleen gekeken naar verbetering op de korte termijn, maar vooral naar effecten voor de lange termijn.

Sportrevalidatie

Veel mensen ervaren klachten tijdens of na het sporten. Soms zijn dit kleine ongemakken, soms grote blessures. Wanneer u niet meer kunt sporten zoals u dat zou willen of zelfs helemaal niet meer kunt sporten, kan Origo Fysio u hierbij helpen. Sportgerelateerde klachten vragen soms om een andere aanpak dan de klachten die in het dagelijks leven voorkomen. Vanuit onze passie voor sport weten wij wat het inhoudt om een doel na te streven en het uiterste in uzelf naar boven te halen. Hierbij moeten doelen soms bijgesteld worden, of moet er (tijdelijk) een tussenstap gemaakt worden.

Tijdens de sportrevalidatie wordt gestreefd om u zo snel en veilig mogelijk weer te laten sporten op het door jou gewenste niveau. De behandeling zal bestaan uit een actieve benadering, waarbij in de unieke oefenzaal de faciliteiten aanwezig zijn om de revalidatie hier optimaal bij te ondersteunen.

Revalidatie na een operatie

Na een operatie geeft een specialist vaak het advies om te revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut. In de beginfase lukt het misschien nog niet om naar de praktijk te komen. Daarom is behandeling aan huis ook mogelijk, totdat u in staat bent om wel naar de praktijk te komen.

Veelvoorkomende operaties waarna fysiotherapie geadviseerd wordt, zijn:

  • Heupoperaties (zoals een nieuwe heup)
  • Knieoperaties (zoals een nieuwe knie, voorste kruisbandoperatie, kijkoperatie)
  • Schouderoperaties
  • Operaties aan de wervelkolom (zoals een hernia, fixatie van wervels)
  • Operatie na een breuk

Samen met u worden doelen gesteld om zo snel en veilig mogelijk te revalideren naar het door u gewenste niveau.

Longklachten / Corona / COPD

Voor patiënten met longproblemen, zoals Corona, COPD of astma, kan fysiotherapie van grote meerwaarde zijn. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Wanneer u longproblemen heeft, ervaart u vaak veel beperkingen in het dagelijks leven, zoals vermoeidheid bij sporten, traplopen, aan- en uitkleden of zelfs al bij praten.
De therapie bestaat uit het optimaliseren of behouden van uw kracht en conditie, soms aansluitend op een revalidatieprogramma wat doorlopen is in een ziekenhuis of specialistische kliniek. Hiernaast is informeren een belangrijk onderdeel van de therapie: hoe om te gaan met de beperkingen en wat te doen als er een benauwdheidsaanval plaatsvindt. Andere elementen van de behandeling kunnen zich richten op ademhalingstechnieken of het ophoesten van vastzittend slijm.
Wanneer er sprake is van COPD GOLD 2 of hoger, wordt de therapie mogelijk deels vergoed vanuit de basisverzekering. Indien uw eigen risico nog niet verbruikt is, zal dit eerst aangesproken worden.

_______________________________________________

Rechteloop 10  |  5421 WW  GEMERT  |  Tel: 06 – 12 09 89 97  |  info@origofysio.nl

CONTACT

Voor meer informatie en een advies op maat, maken wij graag een afspraak met u om onze visie persoonlijk toe te lichten en u van de juiste informatie te voorzien.

Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.

8 + 13 =